About me

Drie lepels liggen lepeltje lepeltje in de porto saus. Het felgroene vergiet ligt, bedolven onder een hoop slecht gepuzzelde pannen, te smachten naar een hete kraan en de lookpers ligt uitgeperst op zijn witte snijplank. De zwarte puntjes uit de aardappelen, het wortel loof en de takjes tijm lijken dan weer plankenkoorts te hebben en liggen verspreid op het aanrecht.

Dit, dit is de keuken van de messy chef. Een kookverslaafde hobbyhok die zijn vriendin in een mum van tijd een heerlijke en mooi gepresenteerde maaltijd kan serveren, maar die haar daarna als toetje een twee uur durende afwas voorschotelt onder het motto ‘I’m not messy, i’m creatively organised’.

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Jelle Beeckman, 35 jaar, voor mijn kinderen ook wel beter bekend als ‘ papa ‘ of ‘ kakapipi’. Bij het grotere publiek dan weer beter bekend als mijn alias ‘ The Messy Chef’, een naam die mijn vriendin mij ooit gegeven heeft tijdens het grote afwas dispuut van 2016.

Sinds een jaar of 10 ben ik werkzaam als maatschappelijk werker in de jeugdzorg en al iets langer kan je mij in de keuken vinden. Een klassiek verhaal van iemand die niet goed in zijn vel zat op school en in koken zijn succeservaringen vond ( hoe lekkerder de taart, hoe minder de oma naar mijn rapport vroeg) en die daarna voor de richting maatschappelijk werk koos zodat hij dat soort leerlingen kon helpen later.  Vandaag heb ik van mijn passie mijn job kunnen maken. Er zijn nog geen concrete plannen in het filmscript, maar Ryan Gosling heeft al laten vallen dat hij het desnoods gratis doet.

Als chef hou ik van koken op het gevoel. Meten en wegen is minder aan mij besteed en je kan mijn liefde met dure keukenrobots vergelijken met het moment waarop je uw ouders probeert wegwijs te maken op hun allereerste smartphone.

Ik hou van streetfood, van gerechten met een verhaal. Want eten is meer dan een samenvoeging van een paar ingrediënten.  Het liefst serveer ik alles op grote schalen of ouderwetse bordjes. Ik werk graag met lokale producten maar je kan mij even goed ook in de toko of Marokkaanse winkel terugvinden. Regeltjes zijn niet aan mij besteed, de keuken is mijn speelzaal.

Mijn kookstijl kan je dus het best omschrijven als: met veel gevoel, zeer veel kruiding, speels en met weinig materiaal.

Ondertussen kan je me regelmatig op Njam zien, ben ik de vaste chef op Radio 2 en samen met Piet en Sandra één van de 3 HLN chefs.  Op die kanalen kan je dus ook veel van mijn recepten terug vinden.

Ondertussen bracht ik al 4 kookboeken uit, deed ik mee aan programma’s zoals Snackmasters, De Verraders en reportages bij Iedereen beroemd.

Daarnaast ben ik ook trotse ambassadeur van Brooddoosnodig. Een vzw waarmee ik samen de strijd wil aangaan tegen de lege brooddozen op school.

Wil je graag wat meer uitleg bij één van mijn recepten, heb je een verdwaalde spellingfout gespot, heb je een meer dan leuk idee voor een samenwerking? Neem dan zeker even contact op via de reacties of neem een kijkje op de contact pagina.

Veel lees en kook plezier!

Uw Messy Chef